1017231992825702 Koi Balıkları - en sevdiklerimiz..
top of page

BLOG

Koi Balıkları - en sevdiklerimiz..


158 x 59 cm / karakalem&akrilik / siyah gold çerçeve

Koi balıkları olan çalışmamızı yayınladığımızdan beri en çok sorulan ve tercih eden işlerimizden biri oldu.

Hepimiz anlamlara önem veriyoruz sanırım hele ki o anlamlar birbirinden güzel hayvanlarla bezenmişse.

Şimdiden birçok ölçüde hazırladık,gönderdik, gün içerisinde çok fazla soru gelen bu çalışmamız bir serimizin ilk işi olsun dedik ve serinin devam çalışmalarına da başlamış olduk böylece.Bu işe yola çıkışımız ise şöyle oldu;

Uzakdoğu temalarına ilginiz nasıldır?

Benim son yıllarda hayranlığım katlanarak artıyor..

İlgim beni ister istemez zen kültürüne,bu konularla bezenmiş kitaplara,gelmiş geçmiş yaşamış tarihe yönlendiriyor.

Şimdiye kadar aklımı ve gözümü hep batıya çevirmiştim şimdi şimdi Chinese desenleri,Japon geleneklerini daha detaylı inceler oldum.Zarif ve narin ama aynı zamanda her bir detayı düşünülerek ve binbir anlam taşıyarak var edilmiş hatları daha da çok hayran kalmama sebep oluyor.

İncelerken çokça rastladığım Koi balıklarını bu kadar kullanmalarını merak ettim mesela.Her zaman çok sevmeme rağmen bilmiyordum üzerlerine yükledikleri anlamları..

Muhteşem renkleri ve narinliklerinin harcinde,Japonya ve Çin’den dünyaya yayılmışlar,uzakdoğu kültürlerinde kutsal sayılan bu güzel canlıların ömürleri ortalama 20-30 sene olarak bilinse de çok daha uzun yaşamış olanlarına rastlanmış.Fakat kutsal sayılmalarında ki asıl sebep şu şekilde belirtiliyor;

“ Efsaneye göre akıntıya karşı yüzebildikleri için temel olarak azim, güç, kararlılık ve başarıyı temsil ederler. Diğer anlamları ise; engelleri aşmak ve bir hedefe ulaşmak, gelişme, zenginlik, bolluk, iyi şans, bağımsızlık, tutku ve arzu şeklindedir.” (Alıntı) . . .

Koi çalışmamıza ulaşmak için görsellerin üzerine tıklayabilirsiniz.

.

bottom of page
1017231992825702