1017231992825702 En çok Sorulan Sorular ?!?
top of page

BLOG

En çok Sorulan Sorular ?!?


Öncelikle çok teşekkür ederim.

İlginiz beni çok mutlu ediyor, siteden ve instagramdan birçok soru geliyor, ben de ilgi var ki sorular da var diye düşünüyorum :)

Çok güzel bir duygu , beni daha çok teşvik eden bir şey..

Ama biraz açıklayıcı olmakta fayda var diye düşündüm ve en çok gelen soruları ve cevaplarını yazmak istedim..

- Farklı boyut çalısıyor musunuz? bizim bir duvarımız var oraya göre boyut çalısabilir misiniz?

tabii ki :) öncelikle 2 standart boy üzerinden gidiyorum. Çerçeve içi baskı boyları A3-A4 olacak şekilde.İsteğe göre içlerine paspartu da eklenebiliyor. Bu ne kolaylık sağlar? ileride sıkıldınız çerçeve içini değiştireceksiniz, en standart ölçülerde baskılarla değişiklikler yapabilirsiniz.. Ama farklı ölçü tabii ki çalışıyoruz. Hatta sizden gelen fotoğraflarla, size özel günler için...

Hatta duvar ölçüsü, duvar görseli ile tamamen mekana ödel tasarımlar yaratıyoruz.

- Farklı çerçeveler var mı?

Tasarlarken tamamen kendi zevkimden yola çıktım açıkçası. Tabi hoşuma giden tarzlardan da. Çerçeve ve art print daha çok kuzey avrupa ülkelerinde popüler olan birşey . Ve ben bayılıyorum.Bu tarza iskandinav veya Nordic style da diyebiliriz.. Çok sade, az ama öz, tek başına güzel olurken birden fazlasının da birlikte ayrı bir hava oluşturduğu, belki sanat değeri az olsa da tasarım değeri olan , belki de ulaşılabilir sanat diye tarif edebileceğimiz tarzda ürünlerdir.

Çerçeveye gelecek olursak:) farklı modeller ve renkler var.. gold gibi, lame,siyah,beyaz , eskitme tonlarda var.

-Çerçeve de fiyata dahil mi?

Tabii ki, Tüm ürünler çerçevelidir.

-Çerçevenin malzemesi nedir? ahsap? metal? poliüretan?

Öncelik yola çıkışım tarzıydı. Sade,ince ve pirinç görünümü. Pirinç işleri için çalıştığım ustadan, ahşap çerçeve yapan yerlerden ve direk ahşapçımdan fiyatlar aldım. hepsi yüksek rakamlara çıktı. Daha sonra ben istediğim etkiyi nasıl yaratabilirim sorusuna yoğunlaştım ve birçok çerçeveci dolaştıktan sonra evet en ince duran, ama duvarda vs kaliteli duran ürünü buldum. Açıkçası ahşapta değil metalde. Ama ben çok beğenerek kullanıyorum eminim ki herkesin kafasında ki güzel etkiyi vereceklerdir.

Cam veya pvc konusu ise şöyle, ilk başlarda cam kullandım çok başım ağrıdı daha sonra bunu pvc ön malzemeye dönüştürdüm. İsteğe göre tekrar cam yaptırıyorum. Cam veya pvc benim için hiçbir fiyat farkı gözetmiyor. Ama daha hafif, kargo sorunsuz ve duvarda asıldığında aynı etki olacaksa neden daha ağır bir malzeme olsun?

Not: isteğe göre ahşaptan çerçeve yaptırabilirim. ki hiç öyle bir talep gelmedi şuana kadar ama dediğim gibi fiyat farkı tabii ki çıkar.

2. not: pvc yerine cam kullanılabilir, hiçbir fiyat farkı olmaz. Ama cam tercih edildiğinde kargo sorumluluğu bize ait olmamaktadır.:) Seçim sizlerin.

-Çerçeve olmadan sadece baskı/poster/print alabiliyor muyum?

Evet :) bizim burada asıl tasarımımız iç baskılar değil mi? sırf çerçeve sorulsa teşekkür ederdim. Ama asıl yaratıcılık veya işçilik içeride. Bu da tabii ki size sunulan bir seçenektir.Çerçevesiz istenilen çalışmalarA4 ve A3 boyutlarındadır.

-Ödeme Sekli nedir?

Siteden alışveriş yapıldığı zaman Havale ile, Zet.com dan siparişinizde kredi kartı seçeneğiniz de oluyor. Zet.com da istenilen ürün için yeni ürün açılabilir.

- Kaç günde teslim olur?

Genelde özel sipariş üzerine çalıştığımızdan dolayı sipariş geldikçe çerçeve üretimine sokuyoruz ve tasarım-baskı süresi de bir zaman alıyor. Bu sebeplerden 1 hafta- 10 gün içerisinde en geç ürünleriniz kargolanmış oluyor.

Aklima gelen başlıca sorularınız bunlardı.. Yenileri geldikçe zevkle sizi yanıtlayacağım.. Bu bölüme de detaylı açıklaması ile ekleyeceğim.

Sevgiler

bottom of page
1017231992825702