1017231992825702 Mood Board No:1
top of page

BLOG

Mood Board No:1

Evimiz bizim aynamız !!.

Her ne kadar dış yardımlar olsa da , hepimiz kendi evimizin mimarıyız.Alışkanlıklarımız, sevdiklerimiz ve katlanamadıklarımız, renklerimiz, dolu ve boşlklarımızla kendi ruhumuzun geçtiği alanlar..

Bu sebepten köklü değişikliklere girmeden, kendi kendimize çok basit ama etkileyici dokunuşları en iyi yine biz yapabiliriz.

​Yaşadığımız coğrafya, bulunduğumuz şehrin ruhu, içinde olduğumuz binanın mimari hatları, kullanmaktan vazgeçemediklerimiz,ama kullanmayı da çok istediklerimiz. Önemli olan tüm bu ana hatların birlikteliğinde ki uyum. Hepsini birbiri ile match etmek asıl konu.Tüm bu belirleyicilere saygı ile yaklaşarak, dozu da iyi ayarladığımız sürece yeni gelenlere yer açmak elimizde.

Mesela, ultra modern bir yapı içinde sadece antika parçalar veya şehrin göbeğinde tamamen Morocco stili.. kulağa zor geliyor. Bu kadar zıt gitmek homojenliği bozacaktır elbet ve uyumsuzluğu hissettirecektir.

Peki ya ruhumuz bize birşey fısıldıyorsa? ona kulak vermeliyiz değil mi?! Ama dengeyi de asla aşmamalıyız. 

​Kısacası en önemli unsur Denge..Eğer ölçülü bir çalışma olursa,sınırları çizmek sizin elinizde..

Şimdi size kış evlerinde de uygulayabileceğimiz Akdeniz / African/ Bohem Stilinin trend ama zamansız parçalarından oluşan bir ''mood board '' sunmak istiyorum.. 

Kanepe : Gervasoni

Duvar çerçeveler : Frenchouse

Ççiçek formlu duvar aksesuarı: Yargıcı Home Works

Orta sehpa: farklı mermerlerden oluşan bir seri

Ahşap yan sehpa:Stuart Scott

Lambader: Palmyra Lamp / Sarkıt: Billy Cotton

Halı ve bleu-blanclar: Yargıcı Home Works

Ana Unsur: Doğa / Nature

Renkler doğada yer alan tüm renkler.. yeşiller,taş renkleri, kum renkleri, toprak tonları...pastel tonlar...

Materyeller: doğal ahşaplar, doğal taşlar,hasılar, jütler, sepetler, örgüler, ketenler...

Ama şıklığı elden bırakmayalım dersek bu doğal hatlarımızın yanına biraz pirinç tonları, kontrast oluşturarak diğer kalemleri ön plana çıkaracak koyu tonlar ve tabi ki Cool aydınlatmalar ekleyebiliriz...

Daha önce de dediğim gibi hepsine gerek yok. Hiçbirşeyin fazlasına ihtiyacımız yok! Birkaç tanesi ile değiş tokuşlar, size istediğiniz etkiyi verecek emin olun.

Sevgiler

Hande

bottom of page
1017231992825702