1017231992825702 2019 Trendleri Mekanlara yansırsa..
top of page

BLOG

2019 Trendleri Mekanlara yansırsa..

Trendler.. Moda.. Gelir geçer ortak beğeniler.. Nasıl adlandırırsak adlandıralım hepimizin kapılıp gittiği ama dozunda uyguladığımızda çok ta eğlenceli hale getirebileceğimiz bir durum. Nasıl ki senenin modasına göre tüm gardırobumuzu yenilemiyor ama ara ara parçalar ekleyerek eskilerle match edip yeni bir yorum getirebiliyorsak, bu hareketi evlerimizde de aynı şekilde uygulayabiliyoruz aslında.

Tüm mekanımızı bir çırpıda elden geçirmeye gerek yok. Her zaman en kolay adaptasyon yolu aksesuarlar, tekstiller ve majör ama belki en etkili yolu olan duvar rengi değişimi ile oluyor.

Geçen seneden süre gelen bazı trendler hala devam ediyor, African tarzı dokular, tekstiller, dikişler, dokumalar.. Doğal malzemeler; işlenmiş ama yorulmamış, cilalansada parlatılmamış ,abartıdan uzak, dengeli, olabildiğince doğa ile içiçe mekanlar...Hasırlar, sepetler, bitkiler, jütler, pirinç,bakır, doğal ahşap, doğal taş..vs vs vs.. Boheme şık ! Hala devam ve iyi ki var !

Peki 2019 da hangi tonlar daha çok giriyor hayatımıza?

Kış evleri ve şehirli evler için ayağı yere basan tonlar diyebiliriz. Tok ve Güçlü !

Örnekler bu senenin trendlerinden bazılarıydı, aslında benim aralarından seçtiklerimdi. Peki mevcut mekanlarımıza nasıl getirebiliriz bu tonları? ilk akla gelen yastıklar değil mi? veya sehpa üzeri aksesuarlar... Ama artık daha cesur olma zamanı. Her zaman geri dönüş şansınız var, denemekten korkmayın ve mekanınıza kişilik katın derim ben.. Duvarlar.. Ama Güçlü ve tek başına bile yeterli olacak renklerle.

Duvarlara renk verme işi aslında ince bir çizgi.. Eskiden beri olan tek duvarı da farklı renk yapalım klişesinden daha farklı. Demode olmakla Cool olmak arasında ki fark.. Birkaç örnek görsel ile bitirelim. Bence ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.. Renk seçenekleri markadan markaya değişiyor ama Jotun Boyalarını tavsiye ederim.

Hele bir de o duvarlara Frenchouse Artworklerden gelirse diyorum ve fikri ortaya atıyorum. Mekanlarında biraz değişiklik isteyenler için , zaman kimliğinizi & kişiliğinizi yaşam alanlarınıza adapte etmek için çok uygun.İnanın Sizi çok daha fazla tatmin edecek bu hareketiniz.

Sevgiler

All photos via Pinterest.

bottom of page
1017231992825702